روشهای سنجش نسبت درصد چربی شیر 10ص
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
فرمت فایل word و قابل ویرایش و پرینت
تعداد صفحات: 10
روشهای سنجش نسبت درصد چربی شیر:روشهای سنجش نسبت درصد چربی شیر به سه دسته تقسیم می گردند:
دسته اول_ روشهای حجمی: در این دسته از روشها قسمت غیر چرب شیر در اسید سولفوریک حل شده و قسمت چرب پس از سانتریفوژ کردن در ستون مدرجی اندازه گیری می شود. روشهای حجمی بعلت سرعت در عمل در آزمایشهای روزانه بکار میروند. مهمترین و متداولترین روشهای حجمی عبارتند از: روشهای Gerber و Babcock
دسته دوم_ روشهای وزنی: در این روشها چربی شیر بوسیله انحلال در یک ماده حلاله چربی استخراج می گردد. روشهای وزنی از روشهای حجمی دقیق تر بوده و معمولاً بعنوان مقایسه و در کارهای تحقیقی مورد استفاده قرار میگیرند. مهمترین و متداولترین روشهای وزنی عبارتند از: روشهای Rose-Gottlieb و Adem-Meillere
دسته سوم_ روشهای طیفی: در این روشها از اصول اسپکتروفوتومتری استفاده میشود. مهمترین و متداولترین این روشها در حال حاضر روش Milko-Tester Mk II میباشد که برای تعیین نسبت درصد چربی شیر کامل, شیر پس چرخ و خامه بکار میرود.
1- روش ژربر: این روش در سال 1892 بوسیله شیمی دان سویسی, دکترNicola Gerber , که یکی از بنیان گذاران صنایع شیر سویس میباشد, ابتکار گردیده است. سادگی, سرعت , ارزانی و دقت عمل روش ژربر باعث شده است که این روش در عده زیادی از ممالکع بخصوص کشورهای اروپایی, بعنوان روش رسمی و استاندارد برای سنجش نسبت درصد چربی شیر شناخته شود. در ایران نیز روش ژربر برای تعیین نسبت درصد چربی شیر استاندارد گردیده است( به استاندارد اندازه گیری چربی شیر_ روش ژربر , شماره استاندارد ایران 366 مراجعه شود).
وسائل لازم برای آزمایش: وسائل لازم برای سنجش چربی شیر به روش ژربر عبارتند از:
1-چربی سنج:چربی سنج بطوریکه مشاهده می گردد, از یک مخزن استوانه ای, یک ستون مدرج و یک آمپول انتهایی تشکیل گردیده است.
سازمان بین المللی استاندارد(ISO) نوع چربی سنج را برای تعیین نسبت درصد چربی شیر استاندارد نموده است که ستون مدرج انها از صفر تا 4, 5, 6, 7, 8و 10 درصد درجه بندی شده است . برای سنجش چربی شیر گاومیش از چربی سنج هایی استفاده میشود که از صفر تا 10 یا حتی 14 درصد درجه بندی شده است.
نوعی که معمولاً برای تعیین نسبت درصد چربی شیر گاو بکار می رود از صفر تا 7 درصد درجه بندی شده است. گنجایش این چربی سنج تقریباً 22 میلی لیتر (4/05/21 میلی لیتر) میباشد, فاصله بین صفر تا 7 به 70 بخش تقسیم گردیده است . درجه بندی چربی سنج ها طوری است که در 20درجه سانتی گراد هر 125/0 میلی لیتر معادل یک درصد چربی است.
دقت درجه بندی چربی سنج های جدید ژربر در حدود 05/0 است بدین معنی که اشتباه در عمل از 05/0 درصد بیشتر یا کمتر تجاوز نمی نماید.
در روی آمپول انتهایی یک قسمت مات وجود دارد که مخصوص نوشتن شماره نمونه شیر مورد آزمایش یا سایر مشخصات نمونه می باشد. دهانه مخزن چربی سنج نیز بسته بنوع دری که برای مسدود کردن آن بکار برده میشود متفاوت است بدین معنی که در مورد چوب پنبه های معمولی برای جلوگیری از خروج چوب پنبه قسمت داخلی دهانه دارای فرورفتگی است. "در حالیکه برای درهای فشنگی داخل دهانه صاف و بدون فرورفتگی است."
2-سانتریفوژ: چنانکه قبلاً نیز گفته شد برای جدا کردن چربی از سایر عناصر متشکله شیر که تحت تإثیر اسیدسولفوریک قرار میگیرند, باید از نیروی گریز از مرکز استفاده نمود.
سانتریفوژ باید دارای سرعت متوسط 1000 تا 1200 دور در دقیقه باشد.
در آزمایشگاههای کوچک میتوان از سانتریفوژهای دستی استفاده نمود ولی در ازمایشگاههای بزرگ مانند آزمایشگاههای کارخانه شیر پاستوریزه که روزانه تعداد زیادی نمونه مورد آزمایش قرار میگیرد, باید سانتریفوژ الکتریکی برای 24 تا 36 ازمایش بکار برده شود. سانتریفوژ الکتزیکی مدل ژربر برای آزمایشگاههای بزرگ بسیار مناسب است. این سانتیفوز دارای دقیقه شمار, ترمز الکتریکی و شوفاژ بوده در موقع توقف چربی سنج ها با زاویه 45 درجه قرار میگیرند و در نتیجه میتوان آنها را بسادگی از دستگاه خارج نمود.
3-وسائل اندازه گیری: برای اندازه گیری شیر میتوان از پیپت های 11 میلی لیتری معمولی یا از سرنگهای 11 میلی لیتری مخصوص شیر استفاده نمود. در بعضی از آزمایشگاههای بزرگ نیز دستگاه توزیع خودکار شیر مجهز به 12 تا 18 پیپت 11 میلی لیتری بکار برده می شود.
برای اندازه گیری اسیدسولفوریک و الکل آمیلیک میتوان به ترتیب از پیپت های 10 میلی لیتری حبابدار و 1 میلی لیتری اسنفاده نمود . در آزمایشگاههای بزرگ دستگاههای توزیع خودکار اسید سولفوریک یا الکل آمیلیک برای 12 تا 18 آزمایش نیز بکار برده میشود.
با استفاده از دستگاههای توزیع خودکار میتوان 85 تا 90درصد در وقت صرفه جویی نمود ولی باید در نظر داشت که این دستگاهها بطور کلی برای آزمایشگاههایی مناسب می باشند که روزانه 100تا 200 یا بیشتر نمونه مورد آزمایش قرار می گیرد.
دستگاههای توزیع خودکار معمولاً از 12 پیپت برای 24 آزمایش یا 18 پیپت برای 36 آزمایش تشکیل گردیده اند(طرز کار با این دستگاهها بعداً ذکر خواهد گردید).
4- حمام آب: حمام آب باید از فلزی ساخته شده باشد که در مقابل اسید مقاوم باشد زیرا ممکن است در حین عمل یکی از چربی سنجها شکسته و اسید سولفوریک محتوی آن به داخل حمام آب بریزد بعلاوه , باید دارای یک دستگاه تنظیم حرارت باشد تا بتوان حمام آب را روی درجه حرارت مورد نظر, یعنی 65 تا 70 درجه سانتی گراد, تنظیم نمود.
5- جایگاه چوبی , فلزی یا پلاستیکی برای چربی سنجها.
6- وسائل لازم برای شستشوی چربی سنجها.
معرفهای لازم برای آزمایش: معرفهای لازم برای سنجش چربی به روش ژربر عبارتند از :
1- اسید سولفوریک, به وزن مخصوص 005/0820/1 در 20درجه سانتی گراد. این اسید را میتوان با رقیق نمودن اسیدسولفوریک تجارتی به وزن مخصوص 840/1 تهیه نمود, بدین ترتیب که اسید سولفوریک تجارتی را به نسبت 90 تا 91 درصد به آهستگی با آب رقیق نموده و پس از سرد شدن آن را در شیشه های قهوه ای ریخته و برای آنکه بخار آب موجود در هوا را به خود جذب ننماید در آن را محکم میبندیم. بنا به عقیده Schulz , اسید سولفوریکی که در روش ژربر بکار برده میشود نباید در هر 100 میلی لیتر بیش از 50میلی گرم نیتریت و نیترات(بر حسب )داشته باشد, در غیر این صورت در حین عمل در داخل چربی سنج مقداری گاز تولید شده و ایجاد کف مینماید و در نتیجه چوب پنبه ها به خارج رانده میشوند.
2- الکل آمیلیک :
به وزن مخصوص 810/0 تا818/0 (حد متوسط 815/0)و نقطه جوش2130 درجه سانتی گراد.
الکل آمیلیک باید خالص, بی رنگ و عاری از فورفورول) (Furfurol,- باشد.
برای سهولت تشخیص ستون چربی و جلوگیری از تکرار اضافه نمودن الکل آمیلیک میتوان الکل را به رنگ گلی یا سبزرنگ نمود.
طرز عمل: قبل از شروع آزمایش, باید درجه حرارت نمونه ها را به تقریباً 20 درجه سانتی گراد رسانید و برای اینکه چربی در تمام نمونه یکنواخت گردد باید آن را بهم زده و در عین حال از ایجاد کف جلوگیری نمود. در هر
سایر محصولات :
روشهای سنجش نسبت درصد چربی شیر 10ص
روشهای سنجش نسبت درصد چربی شیر...
روشهای اصل تربیت 46صروشهای اصل تربیت 46ص...
روشهای آزمایش دستگاه تنفسی و معاینات بالینی 8 صروشهای آزمایش دستگاه تنفسی و معاینات بالینی...
دانلود فایل کارآموزی در نمایندگی سایپا مبارکه.دانلود فایل کارآموزی در نمایندگی سایپا...
روشهای تحقیق در روانشناسیروشهای تحقیق در...
روش های نوین یادگیری 16صروش های نوین یادگیری 16ص...
روش ها ی نگهداری مواد غذایی 19صروش ها ی نگهداری مواد غذایی...
روش نلدرمیدروش نلدرمید...
روش نامگذاری و فرمول نویسی ترکیبات دوتایی 8 صروش نامگذاری و فرمول نویسی ترکیبات دوتایی...
روش جلوگیری از اسراف و کاهش ضایعات 8 صروش جلوگیری از اسراف و کاهش...
ویژگی لباس مخصوص فضانوردان و و کابرد ان هاویژگی لباس مخصوص فضانوردان و...
روش تدریس جمع اعدادروش تدریس جمع...
روش تحقیق کامل اثرات و عوامل مؤثر بر طلاق در خانواده هاروش تحقیق کامل ...
روش تحقیق طلاق 68 صروش تحقیق طلاق 68 ص...
دانلود فایل گزارش کارآموزی در آموزشگاه کامپیوتر برهان.دانلود فایل گزارش کارآموزی در آموزشگاه...
روش تحقیق 31صروش تحقیق 31ص...
روش تحقیق در حقوق 25صروش تحقیق در...
روش اندازهگیری مقدار آمونیاکروش اندازهگیری مقدار آمونیاک...
دانلود فایل گزارش کار آزمایشگاه فیزیک عمومی گروه زیست شناسی.دانلود فایل گزارش...
روش اندازهگیری فسفر در خوراک دام و طیورروش اندازهگیری فسفر در خوراک...
دانلود کاراکترهای جدید آماده انیمیت شده برای افتر افکت برای ساخت موشن گرافیکدانلود کاراکترهای جدید آماده انیمیت...
روش اندازهگیری عصاره محلول در آب سرد در ادویه و چاشنی 6صروش اندازهگیری عصاره محلول در آب...
روش اندازهگیری آهن در خوراک دام و طیورروش اندازهگیری آهن در خوراک...
دانلود فایل گزارش کارآموزی معماری دفتر فنی مهندس جاوید.دانلود فایل گزارش کارآموزی...
روش اندازه گیری کلسیم در غذای دامروش اندازه گیری کلسیم...
روش اندازه گیری فیبر خام در غذای دامروش اندازه گیری فیبر...
دانلود پاورپوینت مقدمه ای بر ساختار پایگاه داده اوراکلدانلود پاورپوینت مقدمه ای بر...
دانلود فایل گزارش کارآموزی در صنایع کاشی خزر.دانلود فایل گزارش کارآموزی در صنایع کاشی...
روح وقدرت آنروح وقدرت آن...
روبیدیمروبیدیم...
روانشناسی2روانشناسی2...
دانلود فایل گزارش کارآموزی در شرکت ایران تکنیک.دانلود فایل گزارش کارآموزی در شرکت...
روانشناسی یادگیری 16صروانشناسی یادگیری 16ص...
روانشناسی کودک 25صروانشناسی کودک 25ص...
دانلود فایل گزارش کارآموزی شرکت الوان مهرافاق.دانلود فایل گزارش کارآموزی...
روانشناسی کار 40صروانشناسی کار 40ص...
روانشناسی کار 34صروانشناسی کار 34ص...
روانشناسی کار 29صروانشناسی کار 29ص...
دانلود فایل گزارش کارآموزی در شرکت ذوب فلزات ایمن کار فرد.دانلود فایل گزارش کارآموزی در شرکت...
روانشناسی عشق ورزیدن 70صروانشناسی عشق ورزیدن 70ص...
روانشناسی عشق 64صروانشناسی عشق 64ص...
دانلود فایل گزارش کارآموزی در کارگاه ذوب فلزات مدرن.دانلود فایل گزارش کارآموزی در کارگاه...
روانشناسی عشق 62صروانشناسی عشق 62ص...
روانشناسی سازمانی 12صروانشناسی سازمانی 12ص...
روانشناسی رنگها 14صروانشناسی رنگها 14ص...
دانلود فایل گزارش کارآموزی در شرکت الکتروتکنیک رازی.دانلود فایل گزارش کارآموزی در شرکت الکتروتکنیک...
روانشناسی رشد شخصیت 31صروانشناسی رشد شخصیت 31ص...
روانشناسی تربیتی 36صروانشناسی تربیتی 36ص...
دانلود فایل گزارش کارآموزی در شرکت ساتراپ صنعت بهار.دانلود فایل گزارش...
روانشناسی تربیتی 35 صروانشناسی تربیتی 35 ص...
قارچ مزرعه سروش 20 صقابلیتهای محتمل تکنیکی نانوتکنولوژی
فیزیولوژی جانوری
فیروزه
فولاد
طرح تولید ماشین آلات خشک کن میوه و سبزیجات
یونیت دندانپزشکی
نیروی برش Trim Force
کمک فنر دو جدارة بی فشار
کارآفرینی پرورش قارچ 21 ص
پرتودهی مواد غذایی (اشعه دادن) 18 ص
خشخاش و تریاک 29ص
کلمات کلیدی :رای عیین نسبت رجه انتی گراد لکل میلیک میتوان ستگاههای وزیع ودکار مورد زمایش قرار 20درجه انتی گراد نمونه مورد زمایش رصد چربی نسبت رصد کار رده لازم رای انتی گراد ندازه گیری نجش نسبت رجه ندی سید ولفوریک وشهای زمایش میتوان ستفاده ستاندارد نمونه زمایشگاههای میلیک
- ۹۶/۰۷/۲۸